Naslovnica // Category Blog // Seminar o samospašavanju

Seminar o samospašavanju

PDF
Ispis
E-mail
Autor Dalibor Paar / GSS, A. Bakšić
Ponedjeljak, 04 Lipanj 2012 17:49

Od 2. do 3. lipnja u Park šumi „Golubinjak“ održan je seminar o tehnikama samospašavanja i prvoj pomoći za speleološke udruge. Seminar je organizirala Komisija za speleospašavanje Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS)i Jamarske reševalne službe Slovenije (JRS) u suradnji s Park šumom Golubinjak.

 

Seminar je financiran preko Europskog projekta Proteus (Education and Rescue, projekta Proteus (Education and Rescue, Slovenia & Croatia). S polaznicima seminara radilo je 7 članova HGSS i 7 članova JRS. Na seminaru je sudjelovalo 25 polaznika iz šest speleoloških udruga: SU Estaveka (7), SK Ozren Lukić (6), SU Kraševske Zviri (5), SO Velebit (4), Dinaridi DISKF (2), SO Dubovac (1).

Seminar je bio usmjeren na praktičnom uvježbavanju tehnika samospašavanja, izrade toplih mjesta (bivaka) i pružanja prve pomoći. Održana su i predavanja o pothlađivanju, pristupu unesrećenom i njegovom zbrinjavanju, predavanje o povijesti i organizaciji speleospašavanja u Hrvatskoj i svijetu te o organizaciji akcije speleospašavanja.
Voditelj seminara bio je Ivica Radić.

Fotografije: GSS

 


AddThis
Ažurirano ( Srijeda, 06 Lipanj 2012 10:38 )

Skup speleologa Hrvatske 2012.Iz sadržaja