Naslovnica // Activities // Actions // Balkan Rivers Tour

Balkan Rivers Tour

PDF
Print
E-mail
Written by Tihi
Tuesday, 26 April 2016 18:12
There are no translations available.

DDISKF je 21. travnja 2016. sudjelovao u projektu pod nazivom Balkan Rivers Tour. Cilj akcije je podići svijest o važnosti očuvanja balkanskih rijeka koje su gotovo netaknute.

Ovaj projekt vodi Rok Rozman iz Slovenije, biolog i bivši olimpijac. On i njegova ekipa kajakarit će po 18 rijeka u 6 balkanskih država, od Save u Sloveniji do Vjose u Albaniji. Putovanje rijekama traje 16.4. - 20.5.2016. i završava predajom posebne peticije albanskom premijeru Ediju Rami u Tirani.

DDISKF je dao podršku projektu sudjelovanjem na raftingu na rijeci Zrmanji. Sudjelovali su Tihomir Kovačević Tihi, Gordan Polić i Marsela Alić, a Tihi je sudionicima akcije održao predavanje o važnosti zaštite cjelokupnog toka rijeke Zrmanje. Pokazali smo im i naš videomaterijal te predstavili ekspediciju "Kamena galaksija - Zrmanja 2016".

Na području od Slovenije do Albanije planira se izgradnja 2700 hidroelektrana, a upravo su balkanske rijeke zadnje očuvane divlje rijeke u Europi, u kojima obitava velik broj endemskih vrsta riba, pogotovo pastrva.

Projekt Balkan Rivers Tour provodi se u sklopu kampanje Spasimo plavo srce Balkana koje organiziraju EuroNatur, Riverwatch i WWF Adria.

https://www.facebook.com/balkanriverstour/timeline

http://www.balkanrivers.net/en/balkan-rivers-tour


AddThis

Skup speleologa Hrvatske 2012.Iz sadržaja