Organizacija ekspedicije

PDF
Print
E-mail
Written by Admin
Tuesday, 27 August 2013 08:15
There are no translations available.

Planirani termin ekspedicije je od 24. kolovoza do 8. rujna 2013. godine, na dijelu Duvanjskog polja i Buškog blata u Bosni i Hercegovini. Organizatori Ekspedicije su SD Mijatovi dvori iz Tomislavgrada, BIH i DDISKF iz Zagreba, Hrvatska, uz suorganizatore: RK Neretva iz Mostara, Biospeleološko društvo u BIH i Hrvatsko biospeleološko društvo.

Glavni voditelj ekspedicije je Ivan Buntić iz Mijatovih dvora, organizacijski voditelj je Tihomir Kovačević – Tihi, znanstveni voditelj je Roman Ozimec, voditelj speleoronilačkih istraživanja je Alan Kovačević, a tajnica ekspedicije Marijana Jelić.
Na ekspediciji se predviđa oko 70 sudionika. Cilj Ekspedicije je istraživanje ponora Kovači i izvora Ričine te speleoloških objekata u širem okruženju. Istraživanja će biti podijeljena u nekoliko segmenata - speleoronilački, speleološki i biospeleološki. Sudjelovat će i niz znanstvenika s raznih znanstvenih područja: hidrologije, hidrogeologije, geografije, kemije, paleontologije, arheologije, ihtiologije…

Znak ekspedicije:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idejni autor znaka: Tihomir Kovačević - Tihi
Dizajn i izvedba: Marjan Prpić - Luka
Na ovalnom znaku dominira šišmiš sa speleoroniocem (prepoznatljivi logo DDISKF), iza kojega su obrisi Ponora Kovači i izvora Ričine, simbolički prikazani kao sifonsko jezero i voda što otječe prema van. Znakom dominiraju tamno siva i crna boja, kao prikaz spoja hercegovačkog kamenai špiljskog mraka. Naziv ekspedicije, šišmiš i voda čine crveno-bijelo-plavu kombinaciju boja, odraz enitetskog dijela BiH.

 

 

Vezani članci: Čudo iz duvanjske doline


AddThis
Last Updated ( Thursday, 29 August 2013 09:41 )

Skup speleologa Hrvatske 2012.Iz sadržaja